Roskilde-festivalen i Danmark er en av de mest kjente musikkfestivalene i Europa. Musikkelskere fra hele Europa, og fra andre steder i verden, kommer til festivalen, og det er mange nordmenn blant dem. De senere årene har festivalen hatt rundt 130 000 betalende gjester. Festivalen har blitt arrangert siden 1971.

Størrelsen på Roskilde-festivalen er imponerende. Festivalområdet er mer enn 1,2 millioner m2, og teltbyen dekker hele 770 000 m2. Festivalen arrangeres i månedsskiftet juni-juli. Arrangementet blir drevet av frivillige, og overskuddet gis til humanitære formål. Festivalen har flere scener, og selv om det først og fremst spilles rock, kommer det også artister fra andre sjangere. Her på tildovrefaller.com elsker vi festivaler, og Roskilde-festivalen er en favoritt både hos oss og mange andre.

I 2015 arrangeres Roskilde-festivalen fra 27. juni til 4. juli. I år er det 8 scener, og rundt 170 artister som skal spille. Dette gir et stort mangfold. Noen av artistene som kommer er store verdensstjerner, mens andre er litt mer ukjente. Dermed kan man både oppleve store artister live, og samtidig oppdage ny og spennende musikk. Blant de kjente artistene som kommer, er Paul Mc Cartney, Disclosure, Florence and the machine, Kendrick Lamar, Mew, Muse og Pharrell Williams. Man kan lese mer om festivalprogrammet på den offisielle nettsiden.

Norske Kygo kommer også til årets Roskilde-festival. Det samme gjør flere andre nordiske artister. Den store bredden er noe av det beste med Roskilde-festivalen, men mange framhever også den gode stemningen i festivalcampen, og alt det andre som foregår i tillegg til musikken. Den første Roskilde-festivalen ble arrangert av to tenåringer, og varte i to dager. Allerede første året trakk festivalen 20 000 tilskuere. I 1972 ble festivalen overtatt av Roskildefondet og den amerikanske folkemusikeren Tony Busch. Festivalen varte bare i én helg, men den gikk med et solid overskudd.